آئین کار تهیه پسته از مرحله برداشت محصول تا بستهبندی که بوسیله کمیسیون فنی خشکبار تهیه و تدوین شده و در کمیسیون نهائی خشکبار مورد تأیید قرار گرفته و در سیودومین جلسه کمیته ملی صنایع غذائی و بستهبندی مورخ ۶۲/۷/۹ تصویب و به استناد ماده یک ( قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه ۱۳۴۹) به عنوان آئین کار رسمی ایران منتشر میگردد .
آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته
فهرست مطالب آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته
- مقدمه تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته
- هدف از فایل آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته
- دامنه کاربرد
- تعریف کارگاه بسته بندی پسته
- مراحل تهیه پسته
- ویژگیهای بهداشتی کارگاه بسته بندی پسته
- رعایت نکات لازم برای جلوگیری از آلوده شدن پسته به سم آفلاتوکسین
پیشگفتار آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته
آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته از مرحله برداشت محصول تا بسته بندی پسته که بوسیله کمیسیون فنی خشکبار تهیه و تدوین شده و در کمیسیون نهائی خشکبار مورد تأیید قرار گرفته و در سیودومین جلسه کمیته ملی صنایع غذائی و بستهبندی مورخ ۶۲/۷/۹ تصویب و به استناد ماده یک ( قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه ۱۳۴۹) به عنوان آئین کار رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی صنایع و علوم استانداردها و آئین کارهای ایران در مواقع لزوم و یا در فواصل معین مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها و آئین کارها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوطه مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراین برای مراجعه به استانداردها و آئینکارهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود .
در تهیه این آئین کار سعی بر آن بوده است که با توجه به نیازمندیهای خاص ایران حتیالمقدور میان روشهای معمول در این کشور و روشهای متداول در کشورهای دیگر هماهنگی ایجاد شود .
لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم آئین کار حاضر با استفاده از منابع زیر تهیه گردید :
۱ ـ گزارشهای طرحهای ترویجی استانداردهای مناطق کرمان , اصفهان و یزد در مورد پسته .
۲ ـ گزارش بررسی مسائل مربوط به آلودگی پستههای ایران به سم آفلاتوکسین دانشگاه اصفهان و مؤسسه بررسی آفات و بیماریهای گیاهی و بخش خصوصی .
۳ ـ دکتر طباطبائی ـ پسته کاری در ایران از انتشارات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران .
۴ ـ وزارت کشاورزی ۱۳۶۰ گزارش کمیته برنامهریزی پسته .
۵- processing of pistachio nuts by united states department of agriculture 1960
مقدمه آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته
پسته گیاهی است از خانواده Anacardiaceaa که گونه اهلی آن بنام Pistacia vera L میباشد . درخت پسته دو پایه بوده و چنانچه تلقیح نشود میوه مغز پیدا نکرده و پوک باقی میماند .
کشت درخت پسته در ایران از ازمنه قدیم مرسوم بوده و موطن اصلی آن آسیای صغیر میباشد گیاهی است که زمینهای شورهزار و گرمای زیاد را به خوبی تحمل مینماید .
مغز پسته یک ماده غنی از پروتئین و چربی و ویتامین و املاح است و به مقدار زیاد حاوی ویتامینهای A و B میباشد . و محصولی انرژیزا بشمار میآید . علاوه بر مغز پسته که خود یک منبع غذائی بشمار میآید سایر قسمتهای دیگر درخت پسته نیز از قبیل برگ پوست و همچنین پوست سبز خارجی میوه میتواند موارد استفاده درمانی و صنعتی داشته باشد .
مناطق مهم کشت پسته در ایران عبارتند از :
رفسنجان , کرمان , سیرجان , زرند , راور و شهر بابک که جمعأ ۹۵ درصد سطح کشت را تشکیل میدهد و همچنین اردکان یزد , دامغان , قزوین , خراسان , بلوچستان , اصفهان و زرند ساوه . در ضمن در شمال شرقی خراسان نیز در مرز ایران و شوروی و افغانستان جنگلهای پسته به صورت خودرو وجود دارد که محصول آن ریز و غالبأ در شیرینی سازی به مصرف میرسد .
ارقام مهم پسته ایران عبارتند از :
اوحدی , کلهقوچی , ممتاز , اکبری , شستی ( استان کرمان ) و کله بزی و شمشیری ( قزوین ) و شاه پسند ( دامغان ) ارقام پسته سایر مناطق کشور مخلوطی از واریتههای فوق میباشد .
کشت پسته در کشورهای دیگر نیز از قبیل ترکیه , یونان , ایتالیا و اسپانیا مرسوم بوده و اخیرا در آمریکا و استرالیا نیز کاشت میشود که میتوانند رقبای محصول پسته ایران باشند .
نظر به اهمیت و موارد مصرف این محصول و با توجه به توسعه باغات پسته در سنوات اخیر به منظور کمک به تأمین احتیاجات غذائی , صنعتی و صادراتی کشور ضرورت ایجاب میکند با بهبود مسئله داشت و برداشت و با تأسیس کارگاههای تهیه و بستهبندی مجهز در مناطق پسته خیر و مستعد کشور بر بهبود کیفیت پسته افزوده تا محصول بیشتر و مرغوبتری به بازارهای داخلی و خارجی عرضه نمود .
۱ ـ هدف برداشت پسته تا بسته بندی پسته
هدف از تهیه و تدوین این آئین کار راهنمائی تولیدکنندگان و تهیهکنندگان پسته جهت بهبود کیفیت محصول و تطبیق بیشتر آن با موازین استاندارد پسته میباشد .
۲ ـ دامنه کاربرد برداشت پسته تا بسته بندی پسته
این آئین کار در مورد تهیه محصول پسته از مرحله برداشت محصول در باغ تا مرحله بستهبندی در کارگاهها کاربرد دارد .
۳ ـ تعریف کارگاه بسته بندی پسته
کارگاه در این آئین کار به محلی اطلاق میشود که پس از برداشت پسته هر نوع عملیات بعدی اعم از فیزیکی , شیمیائی و مکانیکی بر روی محصول انجام گیرد .
( در استان کرمان به کارگاههائی که عملیات تهیه پسته پس از برداشت تا قبل از بستهبندی را انجام میدهند دستگاه ضبط پسته گفته میشود ).
۴ ـ مراحل تهیه پسته
۴ ـ ۱ ـ مراحل مقدماتی
۴ ـ ۱ ـ ۱ ـ مرحله برداشت ( چیدن 🙂 پسته بایستی در موقع برداشت رسیده باشد و زمان رسیدن محصول بستگی کامل به نوع و رقم پسته , شرایط آب و هوائی , منطقه کاشت و غیره دارد از اینرو بایستی پستهها بتدریج که میرسند چیده شوند .
( منظور از رسیدن میوه مرحلهای است که پوست سبز خارجی پسته در عین حال که سفت بوده به راحتی با انگشت از پوست میانی جدا شود .) چیدن پستهها معمولا با دست انجام میشود باین طریق که خوشههای پسته را با دست از درخت جدا میکند و در مورد شاخههای بالای درخت و یا درختان بزرگتر بوسیله چوبهائی که سر آنها دارای قلابهائی میباشد ( که در اصطلاح محلی کلارک گفته میشود ) شاخههای بلند را به سمت پائین کشیده و خوشههای پسته را جدا میسازند .
ادامه آئین کار تهیه و برداشت پسته تا بسته بندی پسته با خرید و دانلود
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- پسورد تمامی فایل ها www.bibliofile.ir است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- در صورتی که این فایل دارای حق کپی رایت و یا خلاف قانون می باشد ، لطفا به ما اطلاع رسانی کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.