سوزانا کلارک

بازدید: 934 بازدید
زمان مطالعه: 2 دقیقه

معرفی و آثار سوزانا کلارک  

درباره‌ی سوزانا کلارک:

سوزانا مری کلارک (Susanna Mary Clarke)  نویسنده‌ی انگلیسی متولد ۱۹۵۹ در ناتینگهام است. پدر او یک سیاستمدار انگلیسی بود و سوزانا به خاطر شغل پدر کودکی‌اش را در شهرهای مختلفی گذراند. او در آکسفورد درس خوانده و مدرک لیسانسش را در رشته‌ی هنر در فلسفه، سیاست و اقتصاد دریافت کرده است.

سوزانا کلارک

سوزانا کلارک پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه برای ۸ سال در انتشارات‌های مختلف مشغول کار بود و دو سال هم در تورین ایتالیا و بیلبائو اسپانیا به‌عنوان معلم زبان انگلیسی فعالیت می‌کرد. او سال ۱۹۹۲ به انگلستان بازگشت و کار روی رمان اولش یعنی جاناتان استرنج و آقای نورل (Jonathan Strange & Mr Norrell) را شروع کرد اما همچنان کارهای دیگری هم انجام می‌داد. از جمله اینکه او از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۳ به‌عنوان ویراستار کتاب‌های آشپزی فعال بود.

سوزانا کلارک ایده‌ی نوشتن کتاب جاناتان استرنج و آقای نورل را از سال‌هایی که در اسپانیا تدریس می‌کرد در سر داشت و زمانی که به انگلستان برگشت تصمیم گرفت در یک دوره‌ی نویسندگی علمی تخیلی شرکت کند. او پیش از شرکت در کلاس باید داستان کوتاهی می‌نوشت، سوزانا با استفاده از  ایده‌هایی که برای داستانش داشت یک داستان کوتاه به نام بانوان گریس آدیو (The Ladies of Grace Adieu) نوشت. داستانی درباره‌ی سه زن که مخفیانه کارهای جادوگری انجام می‌دهند و جاناتان استرنج آن‌ها را کشف می‌کند. این داستان به‌ قدری برگزارکنندگان دوره را تحت تاثیر قرار داد که بدون اطلاع او آن را به نیل گیمن نویسنده‌ی مشهور علمی تخیلی دادند و او درباره‌ی آن گفت:‌

«خواندن داستان کوتاهی به این قدرت برای من وحشت برانگیز بود… مثل این بود که ببینی کسی برای اولین بار پشت پیانو بنشیند و یک سونات کامل را بنوازند.»

این کتاب مدت کوتاهی بعد چاپ شد و برنده‌ی جایزه‌ جهانی فانتزی در سال ۱۹۹۷ شد. کلارک ده سال بعد از انتشار این کتاب را روی رمان جاناتان استرنج و آقای نورل کار می‌کرد و هم زمان چند داستان کوتاه هم منتشر کرد. داستان کوتاه آقای سیمونلی یا بیوه پری (Mr. Simonelli or the Fairy Widower) از میان این داستان‌ها در فهرست نامزدهای جایزه جهانی فانتزی در سال ۲۰۰۱ قرار گرفت.

سرانجام جاناتان استرنج و آقای نورل در سال ۲۰۰۴ به طور همزمان در انگلستان، آمریکا و آلمان منتشر شد و سر و صدای زیادی به پا کرد و ۴ میلیون نسخه از آن به فروش رفت و همچنین در سال ۲۰۱۵ یک مینی سریال در شبکه بی بی سی بر اساس آن ساخته شد. کلارک دو سال بعد گلچینی از داستان‌هایش را منتشر کرد و سپس کار روی رمان دیگری به نام پیرانزی (piranesi) را شروع کرد که چاپ آن به دلایل مختلف به تاخیر افتاد اما سر انجام ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ توسط انتشارات بلومزبری منتشر شد.همچنین نسخه صوتی آن توسط هنرپیشه بریتانیای چیویتل اجیوفور (Chiwetel Ejiofor) روایت شد.

 

مطالعه بیشتر